donderdag 18 september 2008

De moeder van...

Je zou maar een dochter hebben van pas 23 jaar en toch overal en altijd worden aangekondigd als 'de moeder van...'.

De Britse toneel- en scriptschrijver Sharman Macdonald, te gast in Vlissingen, lijkt er echter weinig moeite mee te hebben. Wat wil je ook, als je dochter Keira Knightley heet en een van de voornaamste actrices is van dit moment.

Knightley is er niet, maar haar moeder doet graag Film by the Sea aan, vier dagen lang. Een ontwapenende en bevlogen vrouw, met een moeilijk in te dammen enthousiasme en woordenstroom, zo bleek vanmiddag tijdens een interview voor de krant en vanavond bij de première van The edge of love, de Dylan Thomas-film waarvoor Macdonald het script schreef en waarin Keira Knightley een van de hoofdrollen speelt.

Ze benadrukte onder meer de rol die dochterlief speelde bij de totstandkoming - en vooral de financiering - van de film. ,,Zonder Keira was er helemaal geen film geweest." Verder verklapte dat ze alweer een nieuw project onder handen heeft. Deze keer over (oorlogs)journaliste Martha Gellhorn, die een aantal jaren getrouwd was met Ernest Hemingway. Een bijzondere vrouw, die Gellhorn. En Macdonald.

Geen opmerkingen: