vrijdag 12 september 2008

Verwachtingen

Het Uur U nadert voor Film by the Sea. Over pakweg twintig uur de gala-opening en dan vanaf zaterdag vol aan de bak om zo veel mogelijk te volgen van wat er gebeurt. En dat is, zoals elk jaar, veel. Keuzes maken is de lastigste taak tijdens een filmfestival.

Waar zie ik naar uit? Meer nog dan voorgaande jaren zijn dat de competitiefilms. Onder meer Gouden Palm-winnaar Entre les murs zag ik al eerder en die is echt zéér aan te bevelen. Het streven is alle tien de kandidaten te gaan zien, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de Saramago-verfilming Blindness (ondanks de matige berichten erover), All God's children can dance (naar Murakami) en Starting out in the evening (naar het gelijknamige boek van Brian Morton). Maar ook naar de Blake Morrison-adaptatie And when did you last see your father. Zie de trailer:



Maar er is zoveel meer om je op te verheugen, zoals de tangodag van zondag, de première van de Dylan Thomas-film The edge of love op donderdag, de publieksfavorieten die altijd gaandeweg komen bovendrijven. En natuurlijke op de typische festivalsfeer.

Wel jammer dat Alan Rickman begin deze week toch heeft afgezien van zijn komst naar Vlissingen. De aanwezigheid van een grote naam uit de filmwereld, ook al is het maar even, maakt het festival juist compleet. Zoals vorig jaar, toen Sir Ben Kingsley Film by the Sea met een bezoek vereerde en veel indruk maakte.

Geen opmerkingen: